New York del 2

Förutom att gå på trolleributiker och musikal (se tidigare inlägg) så var vi även och såg Steve Cohen´s chamber magic. Riktigt kul att (äntligen) få se hans föreställning. Har tidigare läst en del artiklar och sett några video klipp av honom det var kul att få uppleva det IRL ;). Steve Cohen har satt upp en close up föreställning för ca 40 personer i en av sviterna på det anrika hotellet, Waldorf Astoria. Bara att gå dit var en upplevelse i sig själv. Coolt med alla kungar, presidenter och artister som genom tiderna bott på hotellet.

IMG_0146-457x610

Själva showen  var en blandning av fingerfärdighets trick och tankeläsning. Eftersom det var en mindre lokal och ett mindre antal åskådare fick man en intimare känsla och man fick uppleva magin på nära håll. Många ur publiken blev också involverad på olika sätt, han läste t.ex tankarna på en imponerande del av publiken och på olika vis. Namn, lyckotal, intressen, släktingar mm avslöjades av Mr Cohen på löpande band. Ett av hans mest omtalade nummer är ”thinkadrink”. Där man som namnet antyder får tänka på en drink som sedan hälls ur en silver kanna modell mindre (se bilden nedan).  Föreställningen var väl inövad, det märktes att han gjort showen i princip 5 gånger i veckan i 13 år! Galen rutin helt enkelt.

Även intressant resa som han gjort med föreställningen. Börjande med en idé om en föreställning inspirerad av artister som vara aktiva vid sekelskiftet. Först fick han slita hårt för att få ditt åskådare och gjorde stora ekonomiska förluster, för att senare göra fullt hus i princip alla föreställningar 5 gånger i veckan. Skam den som ger sig helt enkelt! Som ni märker så är jag både imponerad och inspirerad av vad jag upplevt! Det enda negativa var att han dessvärre hade en lite halv-taskig attityd när vi var där, men han hade (förhoppningsvis) bara en dålig dag. Kan verkligen rekommendera showen om du har vägarna förbi. Att uppleva magi på så nära håll och samtidigt i en sådan miljö är en riktig höjdare! Passade även på att ta min första idol bild någonsin, när jag fick på hans (nästan lite påtvingande) inrådan posera med ”think a drink” kannan =).

IMG_0345-457x610

På återseende!

 

 

1 kommentar

Kommentarer ej möjligt!