New York del 1

IMG_0667Precis hemkommen från en resa till New York över Nyår med min sambo. Tanken med resan var avkoppling, shopping och inspiration. New York levde upp till förväntningarna ;). Skönt att få koppla av genom att byta miljö. Sedan var det inte fel att svenska kronan står bra i relation till dollarn just nu. Riktigt bra priser, ”shop until you drop”

Men det var framför allt inspiration som jag tänkte dela med mig. New York verkar ha en oändligt med alternativ men jag tänkte lyfta fram några upplevelser som jag gav mig inspiration på olika vis:

”Lion king” Var och såg en av broadways långkörare musikalen, lejonkungen (firar 15 år). Den var riktigt storslagen (!). Coolt hur alla scenkläder och tillverkning av djur i trä, verkar vara gjort för hand, bra hantverk minst sagt.  Skådespelarna var riktigt proffsiga, man kanske inte kan förvänta sig annat av en broadway musikal. Slogs av hur allt var minutiöst planerat och inget lämnas åt slumpen, fanns ingen ”deadtime” alls, från första sekunden till den sista Något att ha i baktanken nu när jag arbeter vidare med min scenshow… Lägger in en litet fimklipp som jag hittade om showen

Passade även på att besöka New York´s äldsta trolleributik, Tannens magic. Det var ett ”moment” för mig som trollerinörd. Gick runt i butiken som ett barn och pratade glatt med andra besökare och ställde frågor till butikspersonalen. Tror att de tyckte att det var rätt skönt när jag gick 😉 Satt även ner och ”jammade” med några från butiken.

IMG_0701-610x457

 

Återkommer med mer om NY…