Att rida på Framgångsvågen…

Ibland stämmer allt, publiken skrattar och blir imponerad av i princip att man säger och gör.. Det är en helt underbar känsla! Som beteendevetare kan jag inte låta bli att fundera på varför? 😉 Givetvis har jag ingen förklaring bara teorier men jag tror jag på två saker är viktiga: Publikens tilltro och på en ”positiv spiral”. Först måste publiken gilla mig som underhållare och det jag gör. En tilltro skapas, dessto starkare dessto bättre. Sedan sker magin: en händelse leder till en annan händelse, ett skratt avlöses av ett nytt osv, som en positiv spiral som leder till starkare och starkare reaktioner från publiken. Men rider på vägen av skrattsalvor och reaktioner. Ett samspel skapas.

I Fredags jobbade jag för sectra och actipro och bjöd på dels mingelmagi och ett kortare scenframträdande…. För några av grupperna under mingelmagin byggde jag tillsammans med publiken upp några framgångsvågor…

Läser du fortfarande? 🙂 Ok, fast det är lite halv töntigt så kan jag inte låta bli att lägga in detta klipp på Jim Carrey från filmen; dum, dummare som exempel på framgångsvåg 😉 Ha en skön 3:e advent!