Hur blir man bra på att trolla?

Obs.. inlägget är mer för den trolleri intresserade/trolleri nörden 😉

Tog nyligen på mig uppdraget att vara tillförordnad sekreterare i vår lokala trolleriförening, MIC. Då ordinera sekreterare, Jonas Lindblad är bortrest framtill mars 2013 på gig utomlands. Ser framemot att vara med och påverka hur föreningen ska utvecklas framöver. Jag tror att en förening kan hjälpa till hur man blir en bra trollkarl om man använder föreningen rätt..

Vad som är bra är givetvis subjektivt, därför tycker jag att utveckling är ett bättre ord, utveckling mot sig själv. Då blir det exempelvis lättare konkret jämföra sig med tidigare framträdanden via exempelvis video.  För att nå utveckling krävs träning.  Traditionellt finns en bild av att vi trollkarlar ”ägnar tålmodigt många timmar på pojk-/flickrummet”. Vilket många gånger stämmer, kan bara tala för mig själv ;). Denna typ av träning är väldigt viktig och är ett kapitel för sig. Däremot så anser jag att man bara kommer till en viss gräns genom att träna hemma framför spegeln alt videon… Man behöver ”live träning” inför publik. De som ofta blir duktiga har en sak gemensamt, de har fått många ”scentimmar” inför en live publik. Genom ”live träning” bygger man upp erfarenheter genom publikens respons och genom att misslyckas. Det blir en trail and error metodik, där man hela tiden har publiken som mått stock.

IMG_0201-455x610

 

Ok? Vad kommer föreningen in i bilden? I måndags testade jag en relativt ny rutin som jag jobbar med på föreningen. Genom framträdandet fick jag  bra tips och inspiration till hur jag kan gå vidare. Att testa en ny rutin på mina företags gig är inte alltid ett alternativ , då jag vill att min betalade publik ska få se mitt bästa material och inte halv färdiga rutiner. Här tror jag att en trolleri förening kan hjälpa till som ett forum att hjälpa varandra att utveckla sina nummer. Därför kommer mitt fokus vara på att få upp aktiviteten och ”live träning” bland medlemmarna på mötena och på att hjälpa varandra

På återseende!

1 kommentar
  1. Gregory
    Gregory says:

    Hej på er Fredrik.

    bra skriven men jag tror att i trolleri världen finns många henligheter som aldirg få komma fram.

    Häölsningar Gregory.

Kommentarer ej möjligt!